4 Haziran 2013 Salı

İÇLİ KÖFTE


  
 1 KG KOYUN KIYMA
1 KG KURU SOĞAN
1 MARGARİN
PULBİBER
KARABİBER
TUZ
1 YK BİBER SALÇASI
1 SB BARDAĞI CEVİZ
KÖFTE HARCI :
6 SB İNCE KÖFTELİK BULGUR
1 KURU SOĞAN RENDESİ
2 SB İRMİK
4 SB UN
1 YK BİBER SALÇASI
2 YUMURTA
TUZ
PULBİBER
KARABİBER
                            YAPILIŞI
SOĞANI ÇOK İNCE DOĞRAYALIM,TENCEREYE KIYMAYI KOYALIM SUYUNU ÇEKENE KADAR YAĞSIZ KAVURALIM,KIYMA SUYUNU ÇEKİNCE MARGARİNİ VE KURU SOĞANI EKLEYELİM,SOĞAN İYİCE KAVRULANA KADAR PİŞİRELİM,SONRA SALÇAYI VE BAHARATI,TUZU EKLEYELİM BİRAZ DAHA KAVURALIM,OCAĞI KAPATALIM ,DÖVÜLMÜŞ CEVİZİMİZİ EKLEYELİM,SOĞUDUKTAN SONRA BUZ DOLABINDA 1 GECE BEKLETELİM
ŞİMDİ KÖFTESİNİ HAZIRLAYALIM....
BÜYÜKÇE BİR YAYVAN KABIN İÇİNE BULGUR VE İRMİĞİ KOYALIM,ILIK SI İLE İKİSİNİDE ISLATALIM,BULGUR VE İRMİK ISLANIP ŞİŞİNCE ,SALÇAYI,BAHARATLARI,TUZU,SOGAN RENDESİNİ,YUMURTALARI EKLEYİP 30 DAKİKA KADAR YOGURUN,SONRA UNUDA EKLEYEREK ÇOK KATI OLMAYACAK ŞEKİLDE HAMURU YOGURALIM,SONRA HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA ALARAK PARMAKLARIMIZIN YARDIMIYLA İÇİNİ OYALIM,İÇİNE DONAN KIYMAMIZDAN KOYUP,KÖFTEYİ KAPATALIM,KAYNAYAN SUYA TUZ VE 1 LİMON SUYU SIKARAK KÖFTELERİMİZİ HAŞLAYALIM,SUYUN ÜSTÜNE ÇIKTIĞINDA KÖFTENİZ PİŞMİŞ DEMEKTİR

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: